• Header
  • Header

Langer zelfstandig thuis wonen door ergotherapie aan huis!

Logo ErgoThuisIedereen wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Door ziekte, handicap of leeftijd kunnen dagelijkse activiteiten een hele opgave worden.

Ondervindt u problemen als u zich verplaatst? Heeft u hulp nodig bij het aan- en uitkleden, bij het eten en drinken of bij persoonlijke lichaamszorg? Of lukt het niet meer om huishoudelijke taken of boodschappen te doen, te telefoneren of hobby’s uit te voeren zoals u dat gewoon bent? En wilt u dit graag toch zo zelfstandig mogelijk blijven doen? Dan is dit misschien iets voor u.

Ergotherapie is een erkend paramedisch beroep. De ‘ergo’ werkt nauw samen met u en de andere hulpverleners die bij u aan huis komen. Op uw vraag of na doorverwijzing komt de ergotherapeut op afspraak bij u thuis.

Om een passend antwoord te vinden op uw hulpvraag, vertrekt de ergotherapeut steeds van-uit uw eigen wensen en mogelijkheden. Samen met u wordt nagegaan welke mogelijkheden er zijn om uw dagelijkse handelingen zelfstandiger, veiliger en met minder klachten te verrichten.

Dit kan door advies, training, het gebruik van een passend hulpmiddel of het aanpassen van de omgeving of woning. Ook begeleiding van de mantelzorger, familie, vrienden, buren en hulpverleners neemt de ergotherapeut op zich.

Print Email