EDiTh staat voor Ergotherapeutische Dienstverlening Thuis

Ontdek EDiTh Zoek een ergotherapeut


Over EDiTh

EDiTh staat voor Ergotherapeutische Dienstverlening Thuis

 

EDiTh werd in mei 1996 opgericht vanuit de werkgroep geriatrie en fysieke revalidatie met Dirk Watthy als grote bezieler. Na de deelname aan het WFOT Congres `96 in Londen werd besloten een vereniging op te richten die hulpvragers de mogelijkheid bood om een ergotherapeut bij hen thuis te vragen. Nog steeds is EDiTh actief in de thuiszorg binnen alle interventiedomeinen en ijvert ze voor meer, betere en toegankelijke ergotherapie.

Voor wie?

EDiTh, Ergotherapeutische Dienstverlening Thuis, ondersteunt alle ergotherapeuten die interventies uitvoeren in de leef-, leer-, woon- en werkcontext van de patiënt/cliënt, zowel diegene die werken in dienstverband als zelfstandigen in hoofd- of bijberoep.

Kringwerking

EDiTh biedt via kringwerking beroeps specifieke monodisciplinaire intervisies aan. Gedurende deze netwerkmomenten is er ruimte voor zowel vorming als ervaringsuitwisseling door middel van casusbesprekingen.

Lees meer

Eerste lijn

De "eerste lijn" richt zich op de lokale zorg- en hulpverleners die het dichtst bij de persoon met een zorg- of ondersteuningsnood staan. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor personen met zorg- en welzijnsvragen.

Lees meer

Hoe vind ik een ergotherapeut?

1

Zoek jij een ergotherapeut aan huis voor een bepaalde problematiek, in een bepaalde regio?

2

Zoek jij bepaalde expertise bij één van je collega's?

3

Werk jij als ergotherapeut aan huis?

Zoek nu uw ergotherapeut

BEN JE ERGOTHERAPEUT? Registeer je hier!

Onze partners